twitter
    Follow Us on Twitter :)

Friday, 26 August 2011

KL Gangster di Facebook (Bhgn. 5)

Selamat hari jumaat semua...Hari ni mesti ramai sgt la yg xde mood nk keje kan? semua nk raya ni..yea la..last day keje..xpe..kalau korang dh xde mood sgt nk keje..jom kita tgk Bhgn. 5 plak..korang dh tengok ke Bhgn-Bhgn sebelom ni ?

Bhgn. 1
Bhgn. 2
Bhgn. 3
Bhgn. 4

Kalau korang semua rasa entry ini BEST boleh la SHARE dgn kwn2 anda di FB..senang he..Click je SHARE kat atas tu..jom tengok Bhgn 4 plak..jom3..
--> Malek <----> Shark <----> Jai <----> Ajib <----> Fadil <----> King <----> Dragon <----> Zati <--


Thursday, 25 August 2011

KL Gangster di Facebook (Bhgn. 4)

Selamat pagi semua..sedar xsedar dh Bhgn. 4..best ke bhgn 1,2,3? kepada sapa2 yg blom tengok lg..g la tgk :
Bhgn. 1
Bhgn. 2
Bhgn. 3
Kalau korang semua rasa entry ini BEST boleh la SHARE dgn kwn2 anda di FB..senang he..Click je SHARE kat atas tu..jom tengok Bhgn 4 plak..jom3..

--> Malek <----> Shark <----> Jai <----> Ajib <----> Fadil <----> King <----> Dragon <----> Zati <--


Wednesday, 24 August 2011

KL Gangster di Facebook (Bhgn. 3)

Selamat hari rabu semua..tinggal lagi 6 hari je nk raya ni..ada yang dh cuti ke? ada yang xcuti raya? kebanyakkan akan bercuti bermula sabtu ini la kan..Ha..smlm dh kelua Bhgn 1 & Bhgn 2..amacam best x? hari ni Bhgn 3 plak..jom kita tengok apa la yg berlaku di FB KL Gangster ni kan..

Kalau korang rasa best..sila LIKE SHARE di FB anda..Bhgn seterusnya akan menyusul..
--> Malek <--
--> Shark <--
--> Jai <--
--> Ajib <--
--> Fadil <--
--> King <--
--> Dragon <--
--> Zati <--

Tuesday, 23 August 2011

Sapa Orang Kedah dan Peminat Farid Kamil?

Meh meh rapat rapat. Siapa sini orang Kedah? Siapa sini Peminat-Kipas-Susah-Mati-Farid-Kamil? Jika jawapan anda adalah YA pada dua-dua soalan atas nih, maka, kami ada bawakan berita baik untuk anda.


Farid Kamil Open House 


Bila tuh?


3 SEPT 2011, 1PM - 4PM







DEKAT MANA?

Sila layari laman web rasmi FK untuk maklumat lanjut. ;)

Oh, sapa yang belum LIKE FANPAGE FARID KAMIL, boleh lah klik sini

p/s: Oh, terujanya, kalau admin ada kat Kedah waktu tuh. ;)

KL Gangster di Facebook (Bhgn. 2)

Amacam KL Gangster di Facebook (Bhgn. 1). ada baik ka? ini bahagian 2 pulak..sapa2 yang tak tengok lagi bahagian 1 tu..g la tengok yea..kang terlepas plak..haha..
Kalau korang rasa best..sila LIKE SHARE di FB anda..Bhgn seterusnya akan menyusul..

--> Malek <--
--> Shark <--
--> Jai <--
--> Ajib <--
--> Fadil <--
--> King <--
--> Dragon <--
--> Zati <--

KL Gangster di Facebook (Bhgn. 1)

Hai korang semua..Sapa yang tak tengok lagi KL Gangster? kalau dah..jom kita tengok kat FB plak..Nak tahu apa benda semua ni? kena la tengok gamba kt bwh ni..sebelom 2 jom kita like page2 diorang ni dulu..
Kalau korang rasa best..sila LIKE & SHARE di FB anda..Bhgn seterusnya akan menyusul..

--> Malek <--
--> Shark <--
--> Jai <--
--> Ajib <--
--> Fadil <--
--> King <--
--> Dragon <--
--> Zati <--

Monday, 22 August 2011

Juruterbang tanpa tangan (Jessica Cox)





Jessica Cox dilahirkan pada tahun 1983 di Arizona adalah merupakan juruterbang tanpa tangan pertama di dunia. Dilahirkan tanpa tangan disebabkan kecacatan ketika lahir, semua itu tidak menghalang Jessica Cox untuk mencapai cita-cita yang dirasakan mustahil oleh sesetengah orang. Mempunyai semangat juang yang kuat. 

Set Makanan berhias (Bhgn. 2)

Selamat pagi semua..sahur tadi korang makan apa?kurma je? Ramai antara kita memang tak de selera nak makan kan..yea la pagi-pagi bagun..tapi ada gak yang selera dia ada je bila-bila masa pun macam admin Best Jugak..haha..makan..makan..makan..ok, korang dah tengok Set Makanan berhias (Bhgn. 1). Kalau belom g tengok dulu..skarang dah bahagian 2..jom tengok..


 Tengok siap senyum2 lg..

Friday, 19 August 2011

Idea yang kreatif..

Selamat tengah hari semua..Best Jugak nak kongsi dengan korang semua idea kretif manusia-manusia di dunia ini..jom kita tengok macam mane orang yang kreatif ni fikir dan apa hasilnya..

 Ini jam yea..jangan ada yang tak perasan plak..

Wednesday, 17 August 2011

10 Sebab tentang Apa yang Best Raya tahun nih?

Assalamualaikum. Bulan puasa nih camne semua? OK tak? Admin OK setakat nih. OK OK, berbalik pada soalan kita tadi, APA YANG BEST RAYA TAHUN NIH? atau RAYA TAHUN NIH, APA YANG BEST PADA KORANG? atau, APA YANG MENYEBABKAN KORANG BERIYA-IYA SEMANGAT RAYA TAHUN NIH?


Sebelum kita cerita panjang tentang raya, bagi umat islam, jom kita muhasabah dulu:
1) Puasa korang cukup?
2) Terawih ada miss tak?
3) Sedekah camne?
4) Zakat?

Okkkkk, skang nih baru boleh cerita tentang raya. Admin nak tanya, raya tahun nih apa yang best bagi korang?

1) Adakah baju raya paling glemer berbanding raya-raya sebelum nih?

2) Adakah raya tahun nih, adalah first time korang beraya dengan husband or anak yang baru lahir tahun nih?

3) Adakah raya tahun nih, adalah first time korang beraya di rumah mak mertua atau bapak mertua?

4) Adakah korang beli mercun dan bunga api, sekaligus korang rasa excited untuk mengulangi zaman kanak-kanak anda?
5) Adakah korang tak sabar nak tengok cerita cerita ataupun drama drama yang bakal ditayangkan di televisyen tempatan? Contoh: Rendang Raya, Hantu Kak Limah Pulang Beraya, Ketupat Lipat dll

6) Adakah korang buat kuih raya sendiri pada tahun nih? Menyebabkan korang rasa bersemangat dan hepi sangat nak raya tahun nih? Dengan alasan, tak sabar nak tunjuk kuih muih or cookies or kek yang korang buat sendiri?

7) Adakah korang rasa korang akan dapat duit raya yang banyak pada tahun ini, memandangkan semua adik beradik korang dah mula bekerja pada tahun ini?

8) Adakah korang dah planning nak beraya sakan ke rumah kawan-kawan, cikgu cikgu lama, rumah bakal mak mertua yang menyebabkan korang tak sabar nak tunggu hari raya?

9) Adakah korang beraya dengan kereta baru pada hari raya ini? Dengan sebab korang niat nak tunjuk kereta baru kat orang bila pergi raya nanti?

10) Adakah korang tak sabar nak beraya dengan sebab korang tak sabar nak dengar takbir hari pertama di Aidilfitri? Dan juga solat sunat Hari Raya Aidilfitri? ;)

Akhir kata, walau apa pun sebab "Kenapa dan Mengapa korang semangat nak berhari raya", admin ucapkan selamat berhari raya. Kalau ada point-point yang BEST JUGAK, sila komen ye. Nanti admin tambah. ;)





Tuesday, 16 August 2011

Misteri Abraham Lincoln dan John F. Kennedy

Pernah dengar tentang dua orang bekas presiden Amerika Syarikat yang terkenal iaitu Abraham Lincoln dan John F.Kennedy? Mari selongkar misteri tentang mereka berdua :

Teruskan membaca..

Tesla Christmas Tree..

Korang penah denga perkataan "Tesla Christmas" ? Pelik kan..selalunya kita denga Christmas Tree (Pokok krismas)..Kali ni pelik pulak punyi dia..Bila sebut je tesla semua akan pikir eletrik..pas tu ada coil yang keluar eletrik..sebenarnya Tesla ni nama orang iaitu Nikola Tesla(1856-1943) seorang ahli fizik, jurutera eletrik dan pencipta..Tesla Christmas Tree yang kita nak tengok hari ini bukan ciptaan beliau la kan..Benda ini di cipta pada tahun 2009
Sapa berani g duduk kat tengah tu?

Friday, 12 August 2011

Tersepit kepala pada pintu bas..Adoi...

Selamat tengah hari semua..Best jugak nak kongsi 1 gamba ni..kesian Best jugak tengok ni ha..kepala mak cik ni tersepit pada pintu bas..korang bayangkan la kalau kepala anda berada di situ..nak pulak selisih dengan bas lain ke..ngeri betul la..


Tengok lah..penumpang lain boleh tengok je..diorang ingat mak cik ni tengah urut tengkok agaknya..kesian..Tak de sapa ke nak tolong ni..pintu bas ni pun tak de sensor pulak..adoi..kesian..kesian..moga tengkok mak cik ini ok la yea..

Thursday, 11 August 2011

Origami Duit (Bhgn. 2)

Selamat tengah hari semua..kali ini Best Jugak nak kongsi pasal origami yang di buat dari duit..Korang dah tengok ke Bhgn. 1 ?? kalau belom g la tengok dulu..kang kempunan pulak..haha..cakap bayak tak guna..jom kita tengok Bhgn. 2 pulak..jom..jom..

OK..korang tahu tak binatang apa ni?

Vespa alaf baru..

Kepada semua peminat Best Jugak Vespa yang dulunya dah tak di keluarkan lagi..sekarang..Naza dengan bangganya membawa masuk Vespa versi baru..inovasi dari vespa versi lama..

Vespa kali ini mengeluarkan 3 model iaitu LX150,GTV250, dan GTS 300 Super.. Engin pula berkuasa 150cc dengan transmisi automatik..


Harga?? ha ini yang tak berapa sedap sikit nak denga ni..haha..korang rasa berapa? ok..kita tengok dulu gamba-gamba vespa ini yang admin amin dari Autoshif. Pas tengok gamba nanti admin bagi tahu harga dia ok..
LX 150 versi Harimau Malaya..

Wednesday, 10 August 2011

WARNING : Contact dari Hand Phone berada di Facebook?


Salam semua...admin nak kongsi berita yang admin baru dapat..kepada semua pengguna aplikasi android dan i phone yang mengunakan aplikasi Facebook di handphone meraka..BEWARE.. 
Aplikasi ini telah Copy Semua Contact dari phone anda dan masukkan kedalam database FACEBOOK..


Ok jangan gelabah..korang tengok gamba bawah ini..




Cara-Cara untuk membuang semua contact ini..

Jom main dengan GooGle..


Sapa nak main dengan google sila bagun dari tidur..haha..korang penah tak main-main dengan google? yea google..nape tak caya ke? kalau tak caya jom kita main sekarang..

Tuesday, 9 August 2011

Happy Birthday Whitney Houston (48 Years Old).

Happy birthday kepada Whitney Houston yang telah menjangkau 48 tahun..



Whitney Houston yang terkenal di dunia sebagai penyanyi R & B dan pop. Setelah mengeluarkan tujuh album studio, Whitney penyanyi wanita yang paling banyak diberi anugerah dengan 2 Emmy Award, 6 Anugerah Grammy, 30 Anugerah Muzik Billboard, 22 Anugerah Muzik Amerika.


Tahniah buat Whitney Houston

Kek untuk Budak Skema dan Ulat Buku

Poyo tak tajuk admin hari nih? ;) Saja kasi gempak, tapi memang betul pun. Admin nak tunjuk kek yang melambangkan orang-orang geek, nerd nih. Jom tengokkkkkk yokkkkk! Jangan khuatir, semua nya tak menggiurkan di bulan puasa nih. :)


iPhone? Kan dah cakap dah kan, tak menggiurkan pun kek nih. Berbentuk gadget je. ;)

Emas naik lagi..


Selamat pagi semua..di sebabkan harga emas yang naik mendadak bulan ramadan ini..admin sangat teruja untuk berkongsi tentang Emas 999...Pelaburan emas dikatakan lebih menguntung kan berbanding pelaburan ASB..Ini benar..mari kita review sikit harga emas (999) tahun ini..Pada januari 2011..emas 999 berharga
RM 166/gram..Dan pada hari ini 9 Ogos 2011 Emas (999) berharga RM 201/gram..Ini bermakna emas telah naik sebanyak RM 44 bersamaan 26.51 % ...Hebat kan?

Monday, 8 August 2011

Datuk Siti Nurhaliza berganding dengan Sean Kingston..

Salam semua..berita tergempar..haha..katanya Datuk Siti berganding dengan Sean Kingston dalam album all your love..caya x? haha..pelik kan..tapi benar..diorang akan membawa genre R&B..lagu apa? ha ini yang kita tak tahu ni..katanya album ini akan berada di pasaran pada  9 SEPT 2011..Tak saba betul la nak tengok..

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sunday, 7 August 2011

Mermaid di Germany..

Sesuatu patung yang pelik telah di bina di Germany..Katanya mermaid..tapi korang tengok sendiri lah..tak macam mermaid pon..tapi memang besar la..tengah-tengah tasik pulak tu..adoi..apakah tujuan sebenar patung ini? sapa tahu? jom la kita tengok benda pelik ini..

Ini pandangan dari depan..Mermaid kah?

Friday, 5 August 2011

Kenapa filem/drama korea sangat diminati oleh wanita-wanita malaysia?

Ok admin rasa anda semua tahu kan pasal fenomena korea yg terlebih2 menular di Malaysia ni..khususnya di kalangan kaum2 hawa la kan..pernah tak terfikir nape la agaknya segala2 yg berkaitan korea ni sgt2 diminati kt Malaysia ni?

Ok pertama sekali mari kita buat analisis pasal filem/drama korea..admin rasa kalau x byk pon mesti at least anda pernah tgk 1 filem/drama korea kan? Admin bukan la peminat fanatic pon Cuma adik admin sgt la fanatic dengan korea ni dan sgt rajin men-Download cite2 korea ni..smpai pnuh external 1TG youu~ haaa…lepas tu jgn igt die x bli DVD yg berlambak kt Speedy tu..yg tu pon die beli gak..haha FANATIK sungguh..jadi kadang2 ada la die paksa admin tgk cite yg die download tu..~ o_O

Berdasarkan Penglihatan admin terhadap drama korea ni..ada beberapa sebab la yg Meng-Energizekan org ramai tuk menonton..teruskan membaca...

Thursday, 4 August 2011

How to download facebook video (2 Steps only)

Salam semua..korang nak tahu macam mana nak download video dari facebook? mesti korang cari button download pada vedio di facebook tak jumpa kan? ok senang je..cuma perlukan 2 langkah sahaja..

langkah pertama (Step 1)
* Copy link pada vedio yang anda suka..


Langkah kedua (Step 2)
* bukak web ini www.facebookvideodown.com
* paste kan link yang anda copy tadi dan click download..


Kan dah selesai..

Sentuhan Magis dengan Solekan dan Mekap

Hai korangggg!!! Puasa tak hari nih? Admin nak story tentang MEKAP. Yang perempuan mesti dah serba tahu tentang mekap kan? Kali nih, admin nak share kuasa sentuhan mekap, dari kurang fresh boleh jadi muka model. Jom tengokkkk!!!




Vadim Andreev adalah seorang jurumekap artis di Rusia dan memang terkenal dan bekerja dengan modelling agencies, model, TV projek dan macam-macam lagi. 

Wednesday, 3 August 2011

Pekerjaan paling pelik di dunia..

Selamat pagi semua..dah tiga hari kita berpuasa kan..so tinggal lagi 26@27 hari lagi la kan..nikmatilah keindahan di bulan ramadan dengan beribadat kepada NYA..Korang buat kerje pe pagi ni? macam-macam pekerjaan kat malaysia ni kan..ada yang jadi pegawai kerajaan, pegawai keselamatan, guru, penyapu sampah, peniaga, tukang gunting rambut, dan macam-macam lagi..semua tu normal la pada kita kan..jom kita tengok apa yang tak normal ni..

Tukang basuh baju, Lokasi kerja : dalam mesin basuh awam..

Tuesday, 2 August 2011

Set Makanan berhias.

Selamat petang semua..korang puasa tak hari ini? kalau puasa korang dah fikir ke nak berbuka apa nanti? nasi kandar? McD? nasi ayam? sate? nasi kerabu? macam-macam la yang sedang berada di fikiran kita kan..sebelum tu apa kata kita tengok sikit set makanan yang dihias..chantek ni..kalau bagi kat budak-budak mesti suke gila..jom la kita tengok..

Haha..santa ke ni? baju merahnya dia buat dari ikan ke tu? siap ada kaca mata tu..memang kacak la..

Tiada Kaki dan Tangan..

Selamat pagi semua..korang sahur tak pagi tadi? dah lapa ke? haha..pagi ini admin nak kongsi semangat yang ada pada orang yang dah tak ada kaki dan tangan..sapa2 yang tak semangat pagi2 ni..yang rasa malas nak buat apa yang anda patut buat..kalau anda rasa apa yang anda ada tidak cukup..yang ada jantung elok-elok g isap rokok..yang ada kaki malas berjalan, yang ada tangan masal guna...eloklah anda terus membaca entri kali ini..


Monday, 1 August 2011

Seni Alam Semulajadi (Bhgn. 4)

Selamat petang semua..amacam 1st day puasa? boleh tahan tak? tak lama lagi dah..dah petang dah pun..petang ni kita akan menikmati keindahan alam semulajadi..korang dah tengok ke bahagian 1, 2, 3?
Bhgn. 1 <<<< Click
Bhgn. 2 <<<< Click
Bhgn. 3 <<<< Click
Sedar tak sedar dah bahagian 4 dah kan..Gamba-gamba ini telah di tambah kesan-kesan khas untuk mencantikkan lagi pemandangan itu..jom saksikan..
Ai ni penyu dekat terengganu ke ni? Besa betul.

Mug yang comel.

 Selamat berpuasa semua..1days puasa ni admin nak kongsi mug yang chumel2..semua bertemakan binatang..korang penah dapat mug? selalunya mug macam ni orang buat sebagai hadiah..jarang-jarang sekali di gunakan sebagai kegunaan harian. Ha ni kalau  buat mug tuk berbuka menarik ni..haha..jom layan..

Mug Kucing :-)