twitter
    Follow Us on Twitter :)

Saturday, 30 July 2011

Parking Basikal yang Pelik di Seluruh Dunia

Dekat Malaysia nih, jarang kita nampak orang naik basikal, tapi kat tempat-tempat seluruh dunia, basikal adalah salah satu pengangkutan mereka ke tempat kerja. Jom kita tengok cara diorang park basikal diorang.


Mak aih. Dah macam longgokan besi buruk dah. 

Friday, 29 July 2011

Pengalaman Makan di Seoul Garden


Selamat petang semua..Tempoh hari admin berpeluang menikmati pengalaman makan dia Seoul Garden..Korang  semua penah cuba? kalau penah jom kongsi pengalaman korang..Seoul Garden ni berkonsepkan buffet barbeku.. So korang boleh makan seberapa banyak yang korang mampu.tapi ingat jangan membazir..kerana anda akan di denda sebanyan RM 5/100g ..

Cakap pasal harga kan..ok harga dia macam ni.. setiap seorang RM 25.99+ [harga mengikut masa dan cawangan] tambah pula dengan air RM 3.99 [boleh isi semula] .. so kira sendiri la ya..

Korang nak tahu apa makanan yang ada..kalau admin senaraikan..terlalu banyak..so kita tengok je gamba ni..

Tips untuk kurus dengan Grape Fruit..

Nak kurus tak? Nak tahu apa itu grape fruit? kena la terus membaca..ini ilmu untuk kurus ni..admin kongsi secara percuma je..hanya perlu pegi beli buah ni kat pasaran..jom kurus!

Thursday, 28 July 2011

Origami Duit (Bhgn. 1)

Korang penah buat origami ? Ala masa kecik-kecik dulu tak kan tak pernah? selalu orang buat guna kertas warna..kali ini kita akan tengok origami yang di buat daripada duit..memenag creatif betul la diorang ni..macam-macam bentuk ada..ni baru bahagian 1..nanti akan kelua bahagian dua..jom kita tengok..

Origami Pussy cat..nak buat ini perlukan kesabaran yang tinggi ni..kang tak jadi ada pulak yang mengamok ni.

Gelak tawa adalah ubat yang terbaik! [cerita lawak]



"laughter is the best medicine" 

korang pnah denga x ungkapan tu? kalau korang x pnah denga korang bleh cek2 balik iklan2 zaman dolu2 tu search je kt internet..ungkapan ni mmg sgt popular..menandakan betapa pentingnya gelak tawa dlm kehidupan seharian kita..jadi hari ni admin nak kongsikan kisah lucu untuk menenangkan fikiran korang yg mungkin penat harini..kisah kali ini mengenai seorang pemuda bernama ranjit yg bekerja sbg tukang kebun di Himachal Pradesh (pnah denga x? Himachal Pradesh ni slh satu negeri di utara India) 

let's check check check it out yOoO~ (o_O) LaYannZzZz......

Wednesday, 27 July 2011

Restoran ala Hospital..

Selamat pagi semua. Korang semua penah tak masuk hospital ? Sedap tak makanan hospital tu? ramai yang cakap makanan hospital tak sedap. Masa admin masuk hospital dulu..rasanya kurang sedap la..biasa la makanan orang sakit..Oleh itu..satu syarikat "entah la name dia apa" telah mendapat idea untuk membuka restoran ala hospital.Kalau tak salah admin la kan. kat penang pun ada restoran macam ni. ingat-ingat lupa la..jom kita saksikan..

Tengok, pelayan dia pun berpakian macam nurse. Apakah makanan yang dia bawak tu?

Tuesday, 26 July 2011

Parking di Germany..

Di bandar-bandar besar selalunya akan ada masalah parking..semua orang nak guna kereta..jadi parking akan menjadi satu masalah..zaman sekarang dah ada lagi satu teknologi parking yang boleh di katakan auto..kita park je kereta..dia akan bawak kereta kita ke tempat yang betul dengan mengunakan lif..jom kita tengok gamba yang dia kongsi oleh pemimat best jugak..

credit to ~hasrul~
Ini la kereta yang diangkat mengunakan lif..tengok betul-betul..tiada pemandu mahupun penumpang dalam kereta.

Monday, 25 July 2011

Keindahan jambatan dengan limpahan cahaya lampu (Bhgn. 2)

Korang ingat orang je cantik? jambatan pun cantik tau..ha..korang dah tengok ke Bhgn. 1? kalau belom boleh la klik Bhgn. 1 ini..ok..jom kita sambung tengok bahagian 2 pulak..lagi cantik ni..jom3..

Iklan yang sempoi (Bhgn. 2)

Dulu admin ada kongsi pasal ni jugak..PART 1 , korang dah tengok ke? kalau belum korang click je PART 1 ni..ok..jom kita tengok yang lebih menarik dalam part 2..

Gila lah..escalator guna bateri Duracell? hebat betul iklan ni..kira bateri ni power abis la. boleh buat jadi power supply tuk escalator..hebat kan.

Sunday, 24 July 2011

I Max vs GSC Maxx ..

Korang penah dengar I Max? sekarang dah tukar kepada GSC Maxx..tahu kat mane? Berjaya Times Square level 10.. Ini kali pertama admin menjejakkan kaki ke panggung wayan sebesar ini..


Kelebaran skrin : 23 meter
Kapasiti sit : 555 sit


Gila banyak kan sit dia..agak puas hati la tengok wayang sebesar ini..hoho..korang mesti try ni..
Pengalaman admin : mula-mula masuk..bila pakai je 3D glasses tu kan..dia kelip-kelip pulak..admin ingat dah rosak dah..so saba je la kan..bila dah start movie..Dah tak kelip-kelip dah.admin pun membuat kesimpulan, pada mulanya diorang tengah setting 3D glasses tu dengan kedudukan admin...haha..tak tahu la betul ke tak kan..kalau ini berlaku pada anda semua..jangan ingat rosak pulak..ini adalah normal..ramai yang berpatah balik ke kaunter masuk untuk tuka sebab diorang ingat rosak..


Betul la tu..Digital hall yang paling besar di malaysia..

Ini tiket dia...RM 20 ringgit sorang..admin tengok cerita transformers 3 buat kali ke-2..

Ini la 3D glasses..Kalau anda perasan. glasses ini menggunakan bateri..nanti korang pegi..korang cari la yea..

Kaktus yang Cantik

Hari tuh, kita dah tengok bunga yang cantik. Jom tengok Kaktus pulak! ;)


Dalam daging ada duri. Tapi, ini dalam duri ada bunga. :)



Cantik! :)

Saturday, 23 July 2011

Friday, 22 July 2011

8 fakta menarik tentang facebook (8 interesting facts about Facebook)

Korang nak tahu tak facebook ni hebat betul..nak tahu apa yang menarik tentang facebook? jom..


1) Facebook memiliki Lebih daripada 750 juta pengguna aktif

15 Jenis Bunga yang Tercantik di Dunia

Hye hye hye! :) Korang sehat? Dah breakfast? Ok, hari ini admin nak kongsi 15 Jenis Bunga yang Tercantik. Jom tengok!



1. Canna
Cannas bukan sahaja cantik bila berkembang, tapi daun jugak cantik. 

Klik like untuk lihat 15 Jenis Bunga yang Tercantik di Dunia



Thursday, 21 July 2011

Puisi BERSIH 2.0 oleh A.Samad Said

Sasterawan negara A.Samad Said telah menghasilkan puisi bertajuk PELUDAH WANRA..puisi ini diilhamkan khas buat BERSIH 2.0..mari sama-sama kita hayati maksud Sasterawan ini yang sangat mendalam..






* A.Samad Said
* Peludah warna
* Bersih 2.0 ~ 9 JULY 2011

Bag plastik di eropah..

Selamat petang semua..selalunya kita beli barang dapat @ beli (20sen) bag plastik yang ada cop gaint,tesco dan macam-macam lagi..lain pula di eropah..diorang menghasilkan bag plastik/kertas yang menarik perhatian..jom tengok..
kalau guna bag kertas ni..mesti naik abis otot-otot lengan ni.haha..

Pejabat Yahoo yang Mengujakan

Hari tuh, korang dah tengok Pejabat Google dan Pejabat Skype kan? Sekarang, giliran Yahoo plak. Meh kita tengok! ;)


 Nama pun Yahoo! Office, takkan nak tulis Yeehaa pulak kat depan signboard tuh kan?



Wednesday, 20 July 2011

Keindahan jambatan dengan limpahan cahaya lampu (Bhgn. 1)

Apakah jambatan paling cantik dia malaysia? putrajaya ke? entah admin pun tak tahu..apa-apa pun..jambatan yang admin nak kongsi hari ini cantik-cantik belaka..di limpahkan dengan cahaya lampunya..OMG..chantek...
Nak tengok jambatan paling panjang boleh ke sini --> PANJANG

Pejabat Skype yang Mengagumkan

Hai semuaaaa!!! Hari tuh, admin ada kongsikan video tentang Pejabat Google di seluruh dunia, kali nih, meh kita saksikan Pejabat Skype. Alah, Skype yang korang selalu guna untuk voice calling or video call tuh. 





Iklan yang sempoi (Bhgn. 1)

Salam semua..korang sihat? industri pengiklanan dah banyak perubahan sekarang..iklan-iklan yang diorang keluarkan menarik perhatian ramai orang..jom kita tengok kreativiti diorang ni..

Nampak real gila duit ni kan..agak-agak kan ada tak orang curi duit ni?haha..

Tuesday, 19 July 2011

Top Gear : Rowan Atkinson a.k.a Mr.Bean masuk top gear..

Selamat petang semua..kali ini admin nak kongsi pasal top gear..sebenarnya tak de la sangat pasal top gear..tapi pasal artis undangan dia..korang kena Rowan Atkinson? tak kenal? ok Mr.Bean kenal?ha..tu la nama sebenarnya..korang nak tahu seberapa pantas dia memandu dan dia dapat number berapa? kena la tengok..tapi dia ni memang lawak gila..haha..betul la tu watak dia dalam Mr.Bean..cayalah..


Monday, 18 July 2011

Naik Taraf dari GF 5.0 kepada Isteri 1.0 (Bhgn. 2)

Hai korang!!! Dah baca belum Naik Taraf dari GF 5.0 kepada Isteri 1.0 (Bhgn. 1)? Belum? Pergi baca dulu, kalau tak korang tak paham lawak Surat Aduan nih. Hari tuh, surat aduan dari pengguna yang dah "Naik Taraf dari Girlfriend ke Wife 1.0". Entry ini adalah kesinambungan, yang mana jawapan dan tindak balas dari pihak technical support. Jom bacaaa!!!






REPLY:


Dear Troubled User:

This is a very common problem that people complain about.

Many people upgrade from Girlfriend 5.0 to Wife 1.0, thinking that it is just a Utilities and Entertainment program.

Sunday, 17 July 2011

Naik Taraf dari GF 5.0 kepada Isteri 1.0



Kengkadang, bagi seseorang yang memang dalam bidang IT atau Komputer, mereka cenderung untuk menulis dalam bahasa teknikal yang jika kita bukan orang IT, kita susah nak paham. Kali ini, admin kongsikan lawak tentang Surat Aduan Teknikal berkenaan Naik Taraf dari Girlfriend kepada Isteri. Dia mengadu tentang Isteri dia, tapi menggunakan bahasa teknikal komputer. Andaikan Girlfriend dan Wife adalah software yang mempunyai version tersendiri. Dalam kes ini, Girlfriend dia dah versi ke 5, dan Isteri baru versi 1.0. Jom baca!

Saturday, 16 July 2011

Kekecohan yang telah berlaku pada Liverpool Asia Tour 2011.

Hai semua..kesian admin melihat vedio di bawah ini..menurut vedio ini..kejadi ini berlaku pada  Liverpool Asia Tour 2011..ada seorang peminat MU (manchester united) telah memakai baju jersey team kegemaran dia..kesian dia kena terok dengan peminat liverpool..pada admin dia langsung tidak melakukan apa-apa kesalahan..itu hak beliau untuk memakai baju apa-apa sekali pun...apa pendapat korang?


Pejabat Google di Seluruh Dunia

Hai semuaaa!!! Dulu, admin pernah kongsikan pejabat berbentuk telur. Kali ini, mari kita tengok office Google pulak. Sekeliling dunia tau. Jom tengok video nih.






Web cam yang comel..

Selamat pagi semua..weekend macam ni mesti ramai tak bagun lagi ni..korang penah guna web cam? kali ini admin nak kongsi web cam yang comel-comel je..jom..jom..

Ni garfield tolong pegang web cam korang..

Friday, 15 July 2011

Pembikinan Kereta Lamborghini Aventador..

Korang tahu nape kereta lamborghini berjuta harga dia? jom kita tengok vedio pembikinan kereta ini..


Amacam? korang nak beli tak?

Papan tanda tandas yang unik (Bhgn. 2)

Korang dah tengok Bhgn. 1 ?? ha..bahagian 2 ni lagi best..jom tengok..

Gila sempoi..cat ke lampu?

Thursday, 14 July 2011

Seni Alam Semulajadi (Bhgn. 3)

Sedar tak sedar dah Bhgn. 3? korang dah tengok ke Bhgn. 1 dan Bhgn. 2 , kalau dah jom kita tengok Bhgn. 3 plak..
Sunset ke sunrise ni? hmm..yang penting cantik kan..korang nampak tak ada orang dalam gamba ni?

Arca Kertas yang Mengagumkan (Bhgn. 2)

Korang dah tengok belum Arca Kertas yang Mengagumkan (Bhgn. 1)? Apa? Belum lagi? Cepat cepat pergi tengok. Nanti admin bagi link. Klik sini okkkk.



Fuhhh, kalau korang tak kagum, admin tak tahulah. Seni dia sangat mengagumkan! 

Kek berbentuk kotak hadiah @ gift box..

Banyak jugak kan entri pasal kek yang admin kongsi..ok kali ini bentuk lain pulak..bentuk give box..comel betul kek ni..jom tengok..
Serious macam gift box kan? siap ada ABC lagi.. 

Wednesday, 13 July 2011

Arca Kertas yang Mengagumkan

Hey Hey koranggg!!! Eh, assalamualaikum dan salam sejahteraaaa! Korang pernah buat origami tak? Seni yang guna kertas tuh? Pernah? tapi, boleh lawan tak yang ini???



Seni Arca nih hebat tak? Kagum tak korang? :) Macam cut the paper from book, and then dia pop-up. 

Jambatan terpanjang di dunia..

Korang rasa kan..berapa panjang jambatan ini? 42.5KM..panjang gila...cakap banyak tak guna..jom kita tengok..

Punya panjang sampai tak nampak penghujungnya..

Papan tanda tandas yang unik (Bhgn. 1)

Selalu kita tengok papan tanda tandas biasa-biasa je kan..ok..kali jom kita tengok yang pelik-pelik pulak..jom3...menarik gak ni..

Simple je kan..

Tuesday, 12 July 2011

Nama-nama kampung yang pelik [14 Gambar]

Selamat petang semua..korang semua ada kampung? apa nama kampung korang..jom kita kongsi sama-sama..tengok la kampung-kampung kat bawah ni..kot-kot ada kampung korang..jom3...

Aik..pelik..kampung ke bandar?


Dewasa VS Kanak-kanak..

Selamat pagi semua..pelik je tajuk entri kali ini kan..cam bergadoh pulak dewasa dan kanak-kanak ni..bukan begadoh la..entri kali ini tentang apa yang orang dewasa dan kanak-kanak fikir bila melihat sesuatu..jom kita lihat siapa yang kena..
Wah dia rasa bapak dia superman..

Monday, 11 July 2011

Kek comel berbentuk barbie doll [12 Gambar]

Selamat petang semua..korang tengah siap-siap nak balik keje ke? jom kita minum petang sambil makan kek barbie doll..ha..comel gile kek-kek ni..memang hebat la diorang ni wat kek..ada sapa-sapa nak makan kek ni? jom..

The white princess..
Untuk Melihat Kek comel berbentuk barbie doll lagi
Click SINI atau



Windows-Error-Message yang Kelakar (Bhgn. 3)

Hari tuh korang dah tengok Windows Error Message yang Kelakar Bhgn. 1 dan 2. Nih bahagian 3. Dah macam sequel movie pulak dah, kan? eheh. Jom tengok!


Boleh pulak hidden option dia  camtuh eh?

Perkemahan di gunung..

Selamat pagi semua..Korang penah tak menyertai perkemahan..dulu-dulu masa sekolah tak kan tak pernah..masuk pengakap,pandu puteri,bulan sabit merah dll..kali ni admin nak kongsi macam mane sekumpulan pendaki ni..diorang berkemah di gunung..jom..

Wah-wah...siap masak lagi?bestnye...

Sunday, 10 July 2011

Windows-Error-Message yang Kelakar (Bhgn. 2)

Sebelum nih, kita dah tengok Windows Error Message yang Kelakar Bahagian 1. Entry nih kesinambungan dari Bahagian 1. Jom tengok!



Nak Klik apa nih eh? ahahha

Iklan pada trak..

Selamat tengah hari semua..selalunya kita tengok iklan pada bas dan papan iklan je kan..so kali ini admin nak kongsi dengan korang semua iklan pada trak..menarik ni..jom usha sikit..

Ini iklan syarikat air..nampak macam real kan..macam trak ni bawak sebotol ni je..

Saturday, 9 July 2011

Mini speaker yang cool..

Selamat petang kawan-kawan..korang semua ada tak mini speaker?ok kali ini admin nak kongsi pasal mini speaker yg cool...jom kita tengok..

Speaker dua budak itam..

Pakaian "LED"..Biar betul ni?

Dulu admin penah kongsi senyuman LED . Ok kali ini berkaitan LED jugak..Pakaian LED..Pakai baju dengan senyuman LED..memang menarik..jom usha..

Windows-Error-Message yang Kelakar

Kita dengan komputer, dah tak dapat dipisahkan. Setuju? Kadang-kadang, error yang di'generate' oleh Windows dalam komputer adalah sangat 'annoying'. Contoh: "Update dompleted. Please restart your computer." Masa kita tengah sibuk buat kerja, masa tuhlaa dia sebuk nak suruh restart. Pernah tak?


Jangan tension tension. Nih admin nak kongsi error message yang kelakar pulak. Jom tengok! 

Kalau tadi, admin bagi contoh "update completed". Cuba tengok nih, gerakkan mouse je pun dah suruh restart. Kelakar?

Friday, 8 July 2011

Server room facebook.

Zaman sekarang ni..kebanyakan orang ada facebook.setuju tak? Korang penah terpikir tak macam mane la facebook milik Mark Zuckerberg ni simpan 750 juta data pengguna dia..jom kita tengok besar dan banyak mane server dia ada..business billion dolar ni..

Bersih je kan..admin tidak bermaksud "Bersih" yea..