twitter
    Follow Us on Twitter :)

Wednesday, 14 December 2011

Koleksi Gambar Mencuit Hati

Hai hai hai, pembaca Best Jugak. ;) Lama rasanya admin tak menaip keletak keletuk dekat sini. Kan kan? Mesti korang rindu admin, ehehehe *nah baldi, ambik jauh-jauh p muntah.*

Kali nih, admin nak kongsi gambar-gambar yang selama nih admin kongsi dekat FB Best Jugak, yang belum like tuh, meh klik LIKE dulu dekat page http://www.facebook.com/BestJugak. Gambar yang admin dok kongsi dekat wall FB tuh, admin compilekan dalam entry nih. Harap terhibur la yer. ;)






Thursday, 3 November 2011

Keindahan ladang lavender..

Kalau kat malaysia ni kita boleh lihat ladang kelapa sawit, getah, tembikai, strawberry, jagung, tebu, apa lg ha? entah la..best jugak nak kongsi pemandangan sebuah ladang lavender...waaaaa....cantiknye...

Wednesday, 2 November 2011

Kasut yang unik..pelik..

Haloo...Haloo..Haloo..Best jugak nak kongsi dengan korang kasut2 yang unik..pelik..tp cantik? apa2 pn korang nilai la sendiri ok..ada orang ckp cantik..ada org ckp pelik..kalau bagi kat lady gaga mesti dia pakai benda2 pelik cm ni haha...

Kasut kulit pisang..berguna jugak kan kulit pisang ni..

Tuesday, 1 November 2011

Keindahan jalan raya..

Pelik kan tajuk ni..ada ke jalan raya yang cantik kat dunia ni?? jambatan ada la..serius jalan raya? best jugak ni..jalan pn org nk buat cantik2 pelik..jom la tengok..jalan pn jalan la..

Monday, 31 October 2011

Basikal made in China..

Morning semua..Pagi ni best jugak nak kongsi tentang basikal dari china..memang hebat la rekaan basikan dari china ni..boleh bawak macam2 benda..benda apa paling besa dan berat korang penah bawak menggunakan basikal? ke basikal pn korang xpernah naik? haha...soalan yang best jugak tu..mari menunggang...

Friday, 28 October 2011

Arca Kertas yang Mengagumkan (Bhgn. 3)

Haloo semua pembaca best jugak..kali ini best jugak nak sambung entry arca kertas..korang dh tengok ke Bhgn. 1 dan Bhgn. 2 ?? Kalau belum tu g la tengok..kang menyesal pulak..haha..best jugak la arca2 kertas ni kan..memang kretif la diorang ni..sapa diorang tu..ha ini yang kita tak tahu ni..jom layan..


Thursday, 27 October 2011

ABC lama VS ABC baru.

Heloo semua...ada tak sapa2 kat sini yang xpernah belajar ABC ?? kalau anda xpernah belajar..sudah pasti anda tidak tahu membaca blog best jugak yang sangat la best ini..haha..korang dulu blaja versi mana? jom kita tengok..
Versi LAMA..

Versi BARU..

Wednesday, 26 October 2011

Jam tangan solar..

Hallo semua..Kepada rakyat malaysia..Best jugak mengucapkan selamat menyanbut deepavali.. Kali ini best jugak nak kongsi tentang teknologi jam tangan..sebenarnya jam tangan solar dh lama diperkenalkan di dunia ini..ini kira design jam tangan solar terbaru dan futuristic la..memang gempak la..best jugak kalau dapat 1 ni..jom la tengok..


Tuesday, 25 October 2011

Ibu bapa zaman sekarang..

Hai semua..thanks sbb baca best jugak..kali ni best jugak nk kongsi pasal perangai ibu bapa zaman sekarang ni..macam2 diorang buat..macam2 diorang ajar anak2..best jugak la tengok gamba2 ni..jom

Melatih pernafasan anak anda..

Friday, 21 October 2011

Dubai di waktu malam..

Morning semua..sapa penah g dubai? ok admin xpenah..haha..teringin gak nk g tengok bagunan2 diorang..entry kali ini sal pemandangan di waktu malam di dubai..bila sebut mlm je mesti la semua terbayang keindahan lampu2 kan..ok jom kita tengok..


Thursday, 20 October 2011

Kek Penceraian..

Morning semua..Korang sarapan apa pagi ni? cup cake? entry kali ini pasal kek..ha..yang peliknya kek ni khas untuk majlis penceraian..pelik2..dulu kawin je ada kek..skarang ni nk cerai pn ada kek gak..memang gila kek la org zaman skarang ni kan..adoi..pelik2..sapa punya idea la ni..ni negara2 barat..bila nk cerai..diorang akan buat majlis penceraian lebih kurang macam diorang kawin la..sbb diorang nk bagi tahu kat semua kwn diorang dh xbersama..wah..smpai macam tu skali..

Tuesday, 18 October 2011

Jam Loceng

Morning semua..korang slalu bagun pagi2 sapa kejut? hp? jam? parent? kekasih? haha..macam2 cara kita bagun dari tido kan..kali ini kita nk tengok jam loceng yang boleh membuatkan anda hilang rasa mengantuk..slalu klau hp bunyi mesti kita snoozing pas tu tido balik kan..ha..kali ni jam yang kita nk tangok ni mmg akan buat kita bagun.

Info : jam ini mempunyai button snoozing, apa yang special nya..ia akan bergerak mencari tempat persembunyian sebelom bunyi yang seterusnya..haha..confirm kena bagun cari jam ni..

Wednesday, 12 October 2011

Wanita Jepun terbang..

Bila sebut je jepun...Kebanyakkan akan membayangkan teknologi..jepun negara yang dibanjiri dengan teknologi..pelbagai2 teknologi yang meraka cipta..dari hujung kaki smpai la hujung rambut..macam2..yang paling menggemparkan jepun, seorang wanita yang memiliki kebolehan untuk terbang..nak tahu dia guna teknologi apa? ha jom kita tengok...

Tuesday, 11 October 2011

Kereta-Kereta pelik di dunia (part 2)

Korang dh tengok ke part 1? kalau belom klik je PART 1..ha ckp byk xguna..jom kita tengok part 2 plak..jom3....

Kereta Kasut

Monday, 10 October 2011

Batu Nisan Perbagai Bentuk..

Morning semua..slalu kita g kubur islam, batu nisan hampir sama..kalau kubur cina, cara diorang lah..kalau kubur kristian mesti ada cross..kali ni kita tengok batu nisan yang aneh2...macam2 jenis manusia kat dunia ni kan..kretif btul smpaikn mati pn masih berseni..jom tengok..

Mungkin wanita ini mati dalam keadaan bogel kot..

Friday, 7 October 2011

Kereta-Kereta pelik di dunia (part 1)

Morning semua..Ok..sapa yang ada kete? kete apa yang korang miliki? Kancil? Viva? MyV? saga? satria neo? vios? H City? Civic? ok apa lg..Hari ni kita nak tengok kete-kete pelik yang jarang2 kita temui di jalan raya..manusia di dunia ni memang kretif..

 Kereta tiada tayar..haha..guna kaki..

Thursday, 6 October 2011

Menyusukan ikan di China.

Selamat petang semua..kita selalu denga manusia menyusukan orang utan menggunakan botol susu..Kalau menyusukan binatang dalam air pelik x? macam mane tu..ha..kat china benda ni berlaku..memang pelik betul la..macam mane la ikan tu pandai isap botol susu plak ni..macam2 la dunia ni..jom tengok..


 Mari menyusu..

Tuesday, 13 September 2011

Jom Susun semua benda...

Hai korang semua..korang orang yang macam mana? yang suke susun semua benda ke suka seni haha..adoi..kalau la semua benda korang nak susun..apa akan jadi? jom kita tengok..



 Mana lagi cantik?

Monday, 5 September 2011

Lukisan Badan (Bhgn. 1)

Salam semua..Pejam..Celik..Pejam..Celik.. Dh hari isnin, habis sudah raya..So kehidupan kembali seperti biasa..ada yang keje,sekolah dan ada juga yang dh pencen..hehe..Kali ini best jugak nak kongsi dengan korang semua tentang lukisan..Skarang ni dh ramai yang melukis pada badan manusia..ha jom kita tengok kretiviti diorang ni..jom3..

Two face (woman)

Friday, 26 August 2011

KL Gangster di Facebook (Bhgn. 5)

Selamat hari jumaat semua...Hari ni mesti ramai sgt la yg xde mood nk keje kan? semua nk raya ni..yea la..last day keje..xpe..kalau korang dh xde mood sgt nk keje..jom kita tgk Bhgn. 5 plak..korang dh tengok ke Bhgn-Bhgn sebelom ni ?

Bhgn. 1
Bhgn. 2
Bhgn. 3
Bhgn. 4

Kalau korang semua rasa entry ini BEST boleh la SHARE dgn kwn2 anda di FB..senang he..Click je SHARE kat atas tu..jom tengok Bhgn 4 plak..jom3..
--> Malek <----> Shark <----> Jai <----> Ajib <----> Fadil <----> King <----> Dragon <----> Zati <--


Thursday, 25 August 2011

KL Gangster di Facebook (Bhgn. 4)

Selamat pagi semua..sedar xsedar dh Bhgn. 4..best ke bhgn 1,2,3? kepada sapa2 yg blom tengok lg..g la tgk :
Bhgn. 1
Bhgn. 2
Bhgn. 3
Kalau korang semua rasa entry ini BEST boleh la SHARE dgn kwn2 anda di FB..senang he..Click je SHARE kat atas tu..jom tengok Bhgn 4 plak..jom3..

--> Malek <----> Shark <----> Jai <----> Ajib <----> Fadil <----> King <----> Dragon <----> Zati <--


Wednesday, 24 August 2011

KL Gangster di Facebook (Bhgn. 3)

Selamat hari rabu semua..tinggal lagi 6 hari je nk raya ni..ada yang dh cuti ke? ada yang xcuti raya? kebanyakkan akan bercuti bermula sabtu ini la kan..Ha..smlm dh kelua Bhgn 1 & Bhgn 2..amacam best x? hari ni Bhgn 3 plak..jom kita tengok apa la yg berlaku di FB KL Gangster ni kan..

Kalau korang rasa best..sila LIKE SHARE di FB anda..Bhgn seterusnya akan menyusul..
--> Malek <--
--> Shark <--
--> Jai <--
--> Ajib <--
--> Fadil <--
--> King <--
--> Dragon <--
--> Zati <--

Tuesday, 23 August 2011

Sapa Orang Kedah dan Peminat Farid Kamil?

Meh meh rapat rapat. Siapa sini orang Kedah? Siapa sini Peminat-Kipas-Susah-Mati-Farid-Kamil? Jika jawapan anda adalah YA pada dua-dua soalan atas nih, maka, kami ada bawakan berita baik untuk anda.


Farid Kamil Open House 


Bila tuh?


3 SEPT 2011, 1PM - 4PM







DEKAT MANA?

Sila layari laman web rasmi FK untuk maklumat lanjut. ;)

Oh, sapa yang belum LIKE FANPAGE FARID KAMIL, boleh lah klik sini

p/s: Oh, terujanya, kalau admin ada kat Kedah waktu tuh. ;)

KL Gangster di Facebook (Bhgn. 2)

Amacam KL Gangster di Facebook (Bhgn. 1). ada baik ka? ini bahagian 2 pulak..sapa2 yang tak tengok lagi bahagian 1 tu..g la tengok yea..kang terlepas plak..haha..
Kalau korang rasa best..sila LIKE SHARE di FB anda..Bhgn seterusnya akan menyusul..

--> Malek <--
--> Shark <--
--> Jai <--
--> Ajib <--
--> Fadil <--
--> King <--
--> Dragon <--
--> Zati <--

KL Gangster di Facebook (Bhgn. 1)

Hai korang semua..Sapa yang tak tengok lagi KL Gangster? kalau dah..jom kita tengok kat FB plak..Nak tahu apa benda semua ni? kena la tengok gamba kt bwh ni..sebelom 2 jom kita like page2 diorang ni dulu..
Kalau korang rasa best..sila LIKE & SHARE di FB anda..Bhgn seterusnya akan menyusul..

--> Malek <--
--> Shark <--
--> Jai <--
--> Ajib <--
--> Fadil <--
--> King <--
--> Dragon <--
--> Zati <--

Monday, 22 August 2011

Juruterbang tanpa tangan (Jessica Cox)





Jessica Cox dilahirkan pada tahun 1983 di Arizona adalah merupakan juruterbang tanpa tangan pertama di dunia. Dilahirkan tanpa tangan disebabkan kecacatan ketika lahir, semua itu tidak menghalang Jessica Cox untuk mencapai cita-cita yang dirasakan mustahil oleh sesetengah orang. Mempunyai semangat juang yang kuat. 

Set Makanan berhias (Bhgn. 2)

Selamat pagi semua..sahur tadi korang makan apa?kurma je? Ramai antara kita memang tak de selera nak makan kan..yea la pagi-pagi bagun..tapi ada gak yang selera dia ada je bila-bila masa pun macam admin Best Jugak..haha..makan..makan..makan..ok, korang dah tengok Set Makanan berhias (Bhgn. 1). Kalau belom g tengok dulu..skarang dah bahagian 2..jom tengok..


 Tengok siap senyum2 lg..

Friday, 19 August 2011

Idea yang kreatif..

Selamat tengah hari semua..Best Jugak nak kongsi dengan korang semua idea kretif manusia-manusia di dunia ini..jom kita tengok macam mane orang yang kreatif ni fikir dan apa hasilnya..

 Ini jam yea..jangan ada yang tak perasan plak..

Wednesday, 17 August 2011

10 Sebab tentang Apa yang Best Raya tahun nih?

Assalamualaikum. Bulan puasa nih camne semua? OK tak? Admin OK setakat nih. OK OK, berbalik pada soalan kita tadi, APA YANG BEST RAYA TAHUN NIH? atau RAYA TAHUN NIH, APA YANG BEST PADA KORANG? atau, APA YANG MENYEBABKAN KORANG BERIYA-IYA SEMANGAT RAYA TAHUN NIH?


Sebelum kita cerita panjang tentang raya, bagi umat islam, jom kita muhasabah dulu:
1) Puasa korang cukup?
2) Terawih ada miss tak?
3) Sedekah camne?
4) Zakat?

Okkkkk, skang nih baru boleh cerita tentang raya. Admin nak tanya, raya tahun nih apa yang best bagi korang?

1) Adakah baju raya paling glemer berbanding raya-raya sebelum nih?

2) Adakah raya tahun nih, adalah first time korang beraya dengan husband or anak yang baru lahir tahun nih?

3) Adakah raya tahun nih, adalah first time korang beraya di rumah mak mertua atau bapak mertua?

4) Adakah korang beli mercun dan bunga api, sekaligus korang rasa excited untuk mengulangi zaman kanak-kanak anda?
5) Adakah korang tak sabar nak tengok cerita cerita ataupun drama drama yang bakal ditayangkan di televisyen tempatan? Contoh: Rendang Raya, Hantu Kak Limah Pulang Beraya, Ketupat Lipat dll

6) Adakah korang buat kuih raya sendiri pada tahun nih? Menyebabkan korang rasa bersemangat dan hepi sangat nak raya tahun nih? Dengan alasan, tak sabar nak tunjuk kuih muih or cookies or kek yang korang buat sendiri?

7) Adakah korang rasa korang akan dapat duit raya yang banyak pada tahun ini, memandangkan semua adik beradik korang dah mula bekerja pada tahun ini?

8) Adakah korang dah planning nak beraya sakan ke rumah kawan-kawan, cikgu cikgu lama, rumah bakal mak mertua yang menyebabkan korang tak sabar nak tunggu hari raya?

9) Adakah korang beraya dengan kereta baru pada hari raya ini? Dengan sebab korang niat nak tunjuk kereta baru kat orang bila pergi raya nanti?

10) Adakah korang tak sabar nak beraya dengan sebab korang tak sabar nak dengar takbir hari pertama di Aidilfitri? Dan juga solat sunat Hari Raya Aidilfitri? ;)

Akhir kata, walau apa pun sebab "Kenapa dan Mengapa korang semangat nak berhari raya", admin ucapkan selamat berhari raya. Kalau ada point-point yang BEST JUGAK, sila komen ye. Nanti admin tambah. ;)





Tuesday, 16 August 2011

Misteri Abraham Lincoln dan John F. Kennedy

Pernah dengar tentang dua orang bekas presiden Amerika Syarikat yang terkenal iaitu Abraham Lincoln dan John F.Kennedy? Mari selongkar misteri tentang mereka berdua :

Teruskan membaca..

Tesla Christmas Tree..

Korang penah denga perkataan "Tesla Christmas" ? Pelik kan..selalunya kita denga Christmas Tree (Pokok krismas)..Kali ni pelik pulak punyi dia..Bila sebut je tesla semua akan pikir eletrik..pas tu ada coil yang keluar eletrik..sebenarnya Tesla ni nama orang iaitu Nikola Tesla(1856-1943) seorang ahli fizik, jurutera eletrik dan pencipta..Tesla Christmas Tree yang kita nak tengok hari ini bukan ciptaan beliau la kan..Benda ini di cipta pada tahun 2009
Sapa berani g duduk kat tengah tu?

Friday, 12 August 2011

Tersepit kepala pada pintu bas..Adoi...

Selamat tengah hari semua..Best jugak nak kongsi 1 gamba ni..kesian Best jugak tengok ni ha..kepala mak cik ni tersepit pada pintu bas..korang bayangkan la kalau kepala anda berada di situ..nak pulak selisih dengan bas lain ke..ngeri betul la..


Tengok lah..penumpang lain boleh tengok je..diorang ingat mak cik ni tengah urut tengkok agaknya..kesian..Tak de sapa ke nak tolong ni..pintu bas ni pun tak de sensor pulak..adoi..kesian..kesian..moga tengkok mak cik ini ok la yea..

Thursday, 11 August 2011

Origami Duit (Bhgn. 2)

Selamat tengah hari semua..kali ini Best Jugak nak kongsi pasal origami yang di buat dari duit..Korang dah tengok ke Bhgn. 1 ?? kalau belom g la tengok dulu..kang kempunan pulak..haha..cakap bayak tak guna..jom kita tengok Bhgn. 2 pulak..jom..jom..

OK..korang tahu tak binatang apa ni?

Vespa alaf baru..

Kepada semua peminat Best Jugak Vespa yang dulunya dah tak di keluarkan lagi..sekarang..Naza dengan bangganya membawa masuk Vespa versi baru..inovasi dari vespa versi lama..

Vespa kali ini mengeluarkan 3 model iaitu LX150,GTV250, dan GTS 300 Super.. Engin pula berkuasa 150cc dengan transmisi automatik..


Harga?? ha ini yang tak berapa sedap sikit nak denga ni..haha..korang rasa berapa? ok..kita tengok dulu gamba-gamba vespa ini yang admin amin dari Autoshif. Pas tengok gamba nanti admin bagi tahu harga dia ok..
LX 150 versi Harimau Malaya..

Wednesday, 10 August 2011

WARNING : Contact dari Hand Phone berada di Facebook?


Salam semua...admin nak kongsi berita yang admin baru dapat..kepada semua pengguna aplikasi android dan i phone yang mengunakan aplikasi Facebook di handphone meraka..BEWARE.. 
Aplikasi ini telah Copy Semua Contact dari phone anda dan masukkan kedalam database FACEBOOK..


Ok jangan gelabah..korang tengok gamba bawah ini..




Cara-Cara untuk membuang semua contact ini..

Jom main dengan GooGle..


Sapa nak main dengan google sila bagun dari tidur..haha..korang penah tak main-main dengan google? yea google..nape tak caya ke? kalau tak caya jom kita main sekarang..

Tuesday, 9 August 2011

Happy Birthday Whitney Houston (48 Years Old).

Happy birthday kepada Whitney Houston yang telah menjangkau 48 tahun..



Whitney Houston yang terkenal di dunia sebagai penyanyi R & B dan pop. Setelah mengeluarkan tujuh album studio, Whitney penyanyi wanita yang paling banyak diberi anugerah dengan 2 Emmy Award, 6 Anugerah Grammy, 30 Anugerah Muzik Billboard, 22 Anugerah Muzik Amerika.


Tahniah buat Whitney Houston

Kek untuk Budak Skema dan Ulat Buku

Poyo tak tajuk admin hari nih? ;) Saja kasi gempak, tapi memang betul pun. Admin nak tunjuk kek yang melambangkan orang-orang geek, nerd nih. Jom tengokkkkkk yokkkkk! Jangan khuatir, semua nya tak menggiurkan di bulan puasa nih. :)


iPhone? Kan dah cakap dah kan, tak menggiurkan pun kek nih. Berbentuk gadget je. ;)

Emas naik lagi..


Selamat pagi semua..di sebabkan harga emas yang naik mendadak bulan ramadan ini..admin sangat teruja untuk berkongsi tentang Emas 999...Pelaburan emas dikatakan lebih menguntung kan berbanding pelaburan ASB..Ini benar..mari kita review sikit harga emas (999) tahun ini..Pada januari 2011..emas 999 berharga
RM 166/gram..Dan pada hari ini 9 Ogos 2011 Emas (999) berharga RM 201/gram..Ini bermakna emas telah naik sebanyak RM 44 bersamaan 26.51 % ...Hebat kan?

Monday, 8 August 2011

Datuk Siti Nurhaliza berganding dengan Sean Kingston..

Salam semua..berita tergempar..haha..katanya Datuk Siti berganding dengan Sean Kingston dalam album all your love..caya x? haha..pelik kan..tapi benar..diorang akan membawa genre R&B..lagu apa? ha ini yang kita tak tahu ni..katanya album ini akan berada di pasaran pada  9 SEPT 2011..Tak saba betul la nak tengok..

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sunday, 7 August 2011

Mermaid di Germany..

Sesuatu patung yang pelik telah di bina di Germany..Katanya mermaid..tapi korang tengok sendiri lah..tak macam mermaid pon..tapi memang besar la..tengah-tengah tasik pulak tu..adoi..apakah tujuan sebenar patung ini? sapa tahu? jom la kita tengok benda pelik ini..

Ini pandangan dari depan..Mermaid kah?